Здравословният живот включва задоволителен секс, който е полезен за ума и

...
Здравословният живот включва задоволителен секс, който е полезен за ума и
Коментари Харесай

Секс въпроси: Защо не получавам ОРГАЗЪМ и как да променя това

Здравословният живот включва приемлив секс, който е потребен за мозъка и тялото ви, а приемливият секс включва висшото наслаждение - оргазъм. Липсата на оргазъм обаче се случва по-често от постигането му. И в случай че това визира и вас, не сте сами. Сексуалната дисфункция е вродена при към 40% от дамите, които рядко или в никакъв случай не доближават до оргазъм.

Но останалите полови проблеми са свързани с либидото или понижен интерес към секса, само че и с невъзможността непрекъснато да се изпитва оргазъм, даже когато половото предпочитание е мощно и интензивно. Съществуват доста фактори, които въздействат върху неналичието на оргазъм и условия, които би трябвало да осъществим, с цел да реализираме това висшо наслаждение. 

Ето за какво доста дами не изпитват оргазъм и по какъв начин да го върнете в живота си 
Оргазмът нормално не идва елементарно
За да се стигне от възприятието на възбуденост и наслаждение до кулминационната точка, постоянно се постанова да се измине много дълъг и комплициран път. Трябва да сме в вярната умствена и прочувствена настройка. Умът ви би трябвало да е концентриран, нервите - чувствителни, а кръвта - да тече на всички верни места. Различни умствени, прочувствени и физически аспекти на секса могат да причинят неналичието на оргазъм.

Най-малък % от дамите (около 10%) елементарно изпитват кулминационна точка по време на навлизане, без спомагателна стимулация. Важно е да знаете това, тъй като то значи, че при вас към момента всичко е наред, макар че не достигате до оргазъм, както очаквате или мислите, че би трябвало. 
Често срещани (нефизически) аргументи за липса на оргазъм
За доста дами, които страдат от липса на оргазъм, спънка са някои медицински положения и фактори, свързани с метода на живот. Често срещани аргументи са използването на избрани медикаменти (антидепресанти и селективни инхибитори на противоположното захващане на серотонина), хормонален недостиг, медицински положения като диабет или хипертония, нарушавания на съня, само че също и фактори, свързани с метода на живот, като липса на физически извършения, прекалено пушене и консумация на алкохол.

Ако използването на медикаменти, хормонални промени или здравно положение се отразяват на половия ви живот и предизвикват липса на оргазъм, лекарят може да ви помогне. Тъй като медикаментите могат да бъдат изменени и поправени, а хормоналният баланс да бъде проучен и дефицитът да бъде обезщетен. Не се колебайте да се оплачете на лекаря си от разстройствата, които имате. Липсата на оргазъм не е нито дребен, нито необичаен проблем и лекарят няма да го сметне за незначителен.
Физически аргументи за неналичието на оргазъм
Ако хормоните и медицинските положения не са причина за неналичието на оргазъм, втората най-често срещана причина е физическа и включва познаването на личното ви тяло и стимулацията, от която се нуждаете за реализиране на висшо наслаждение. Ако по време на мастурбация оргазмът е постоянен, а неналичието на оргазъм настава по време на партньорски секс - повода е точно незадоволителната и неправилна стимулация.

Партньорът ви не може да знае какво ви доставя наслаждение, от каква стимулация се нуждаете и за какъв брой време тъкмо, с цел да получите оргазъм. Но вие можете да го насочите. За да го извършите обаче, би трябвало да го знаете и вие самите. Ако не го знаете, тогава можете да го изследвате дружно. И не става дума единствено за клиторна стимулация, а за допиране, глезене и целуване на лицето, устните, шията, гърдите и всички чувствителни зони на тялото ви, с цел да стигнете досега, в който клиторната стимулация може елементарно да ви докара до оргазъм.

Вагината може и да не е най-чувствителната ви зона и неналичието на оргазъм да се случва по време на проникващ секс, само че по тази причина пък сте снабдени с клитор, чиято единствена функционалност е да ви достави висшо наслаждение - не се колебайте да изследвате методите, които ви харесват най-добре, и да включите колегата си в дейна игра за намиране на изгубеното богатство, което е вашият оргазъм.

Клиторът е вашият център на удоволствието, а тъканта му се простира във вагината и можете да откриете по какъв начин можете да го стимулирате посредством вагинален контакт. Някои пози са по-добри за вас от други, а в случай че проникването не обезпечава задоволително стимулация, постоянно могат да се включат ръцете и то доста дейно.

Изследвайте чувствителността на вагината си - с пръсти или със секс играчка, преди да се впуснете в проникващ секс. Можете да откриете известната G-точка, която напоследък не се дефинира като точка, а като сензитивна опора на предната стена на вагината, на дълбочина няколко сантиметра. Тя обаче, може да бъде пропусната от пенисът, когато е във вагината заради ситуацията си, както и заради самата анатомия. Но с пръстите или със секс играчки е елементарно да се открие.
Други аргументи и лекуване
Ако сте изключили медицински аргументи, деликатно сте изследвали ерогенните зони и сте подтикнали клитора, а напъните ви към момента са последвани от липса на оргазъм, не търсете провинен. Никой не е отговорен за това - нито вие, нито сътрудникът ви. А и имате още благоприятни условия да опитате.

Съществуват лекарства, за които е потвърдено, че са ефикасни при дами с аноргазмия, които могат да бъдат предписани от вашия доктор.

Можете да опитате още и с местни стимуланти, като да вземем за пример мехлеми и кремове за локално приложение, които усилват притока на кръв и чувствителността на клитора. Също по този начин има устройства, които подтикват тазовите мускули и обезпечават директна стимулация на клитора, или употребяват гальовен вакуум за увеличение на притока на кръв и могат да се употребяват по време на мастурбация или по време на секс.

Липсата на оргазъм не е единственият полов проблем - има ниско либидо, мъчителен секс, компликации при постигането на възбуденост и всички тези проблеми са действителни и значими. Сексуалната дисфункция може да провокира стрес и да повлияе на партньорската връзка, както и на цялостното здраве и благоденствие. Това е действителен проблем - за който има действителни решения. Не се тормозете да ги потърсите!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР